Αρχική | 5 λόγοι που χάνουμε κιλά το καλοκαίρι

5 λόγοι που χάνουμε κιλά το καλοκαίρι

Lifestyle-summer-food-tips

Το καλοκαίρι έρχεται, η διάθεση ανεβαίνει και σε αντίθεση με την χαλάρωση της διατροφής και τα λίγα παραπάνω παραστρατήματα σε διατροφικές επιλογές ή κατανάλωσης αλκοολ, φαίνεται πως συμβαίνει κάτι αδιανόητο.

Αντί να πάρεις κιλά έχεις χάσει κιόλας!

Και όμως υπάρχουν εξηγήσεις γι αυτό και όχι δεν πάει τίποτα λάθος με σένα.
Είναι απόλυτα φυσιολογικό και μάθε ότι το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος να χάσεις περιττά κιλά και να κρατήσεις μια σιλουέτα χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς.

Λόγος Νο.1

Ζεστός καιρός


Το χειμώνα, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών το σώμα μας προσπαθεί να διατηρήσει την θερμοκρασία του σώματος, ζητώντας περισσότερες θερμίδες με αποτέλεσμα να τρώμε περισσότερο. Αντίθετα, η αίσθηση της πείνας το καλοκαίρι φαίνεται να μειώνεται λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε μικρότερο αριθμό θερμίδων.

Λόγος Νο.2

Ρούχα


Τα ρούχα του καλοκαιριού είναι πιο λεπτά και πιο αποκαλυπτικά, αποκαλύπτοντας τις ατέλειες επάνω στο σώμα μας και βοηθώντας  μας να εστιάσουμε στα σημεία που πρέπει να προσέξουμε.

Λόγος Νο.3

Φρούτα, λαχανικά και Φυτικές ίνες

Συνήθως το καλοκαίρι καταναλώνουμε περισσότερες σαλάτες και φρούτα ενώ αποφεύγουμε τα ζεστά και βαριά φαγητά. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι γνωστό ότι περιέχουν μεγάλο ποσοστό φυτικών ινών, παρατείνοντας το αίσθημα του κορεσμού με λιγότερη τροφή και θερμίδες ενώ έχουν χαμηλή θερμιδική αξία, με αποτέλεσμα η απώλεια βάρους να γίνεται χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Λόγος Νο.4

Νερό,νερό και πάλι νερό


Ποιός δεν καταναλώνει περισσότερο νερό το καλοκαίρι;
Η ζέστη του καλοκαιριού έχει ως αποτέλεσμα το σώμα μας να χάνει περισσότερα υγρά ενώ αυξάνεται η επιθυμία για κατανάλωση πόσιμου νερού, το οποίο μας ξεδιψά και μας αναζωογονεί. Όσο λοιπόν περισσότερο νερό πίνουμε, τόσο πιο πλήρεις αισθανόμαστε και τρώμε λιγότερες ποσότητες φαγητού.Λόγος Νο.5

Αυξημένη κίνηση


Το χειμώνα, οι χαμηλές θερμοκρασίες μας αποτρέπουν από την κυκλοφορία, αναζητώντας μέρη που έχουν πηγές θερμότητας.
Με την άνοδο της θερμοκρασίας του καλοκαιριού ,τον ήλιο να ανεβάζει την διάθεση , όλοι θέλουμε να περπατάμε περισσότερο, να πηγαίνουμε για μπάνιο, ακόμη και να πηγαίνουμε διακοπές ώστε να εξερευνούμε άλλους τόπους και μέρη. Όλα τα παραπάνω είναι δραστηριότητες που θεωρούνται γυμναστική και συμβάλλουν σε ένα καλύτερο τρόπο ζωής και ταυτόχρονα στην απώλεια βάρους.


Οπότε μην ανησυχείς και συνέχισε να απολαμβάνεις χωρίς ενοχές τα μικρά διατροφικά παραστρατήματα του καλοκαιριού. Πάντα όμως με μέτρο.Ετικέτες