Αρχική | Εισβολή Ισραηλινών στη Γάζα

Εισβολή Ισραηλινών στη Γάζα

Rocket-War-Israel-news

Επίθεση διέταξε η κυβέρνηση του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού καθεστώτος, ενώ ισραηλινά στρατεύματα εισήλθαν στην λωρίδα της Γάζας , ενώ η Χαμάς αντεπιτίθεται με 50 πυράυλους προς τα ισραηλινά εδάφη.

Πλήθος κόσμου τρέχει και εγκαταλείπει τα σπίτια του για να ξεφύγει από την φονική διαμάχη ανάμεσα στα αντίπαλα στρατόπεδα, ανάμεσα στις δύο πολιτικές παρατάξεις ενώ οι συγκρούσεις ήδη έχουν ως αποτέλεσμα δεκάδες θύματα άμαχου πληθυσμού.

Με διάλυση απειλεί η θρησκευτική διαμάχη  μεταξύ ακραίων εθνικιστών εβραίων και αράβων  ενώ ο ισραηλινός υπουργός άμυνας δήλωσε πως βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ίσως πρόκεται για τις πιο σοβαρές συγκρούσεις Εβραίων και Αράβων στους ισραηλινούς δρόμους, μεταξύ του Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ, με πληθυσμό 77.000 κατοίκους -εκ των οποίων 47.000 Εβραίοι και 23.000 Άραβες Ισραηλινοί.

Η ισραηλινή κυβέρνηση μπροστά στην διάλυση που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή, κάλεσε 9.000 έφεδρους να ενταχθούν μαζί με τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ και να επιβάλλουν την τάξη , ενώ στην πόλη έχει επιβληθεί νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ όποιος συλλαμβάνεται θα κρατείται φυλακισμένος επ αορίστου χωρίς απαγγελία κατηγορητηρίου, σύμφωνα με δήλωση του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ετικέτες