Αρχική | Έρχεται νέο σχέδιο για πιστοποιητικό εμβολιασμού εντός Ευρώπης

Έρχεται νέο σχέδιο για πιστοποιητικό εμβολιασμού εντός Ευρώπης

News-Ενημέρωση-Vaccination-Certificate-For-European-Union

 Σε μια ιδιαίτερα προοδευτική και θετική συμφωνία κατέληξε η Ευρωπαϊκή Ένωση
κατόπιν συνελεύσεως για το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Με το συγκεκριμένο πιστοποιητικό οι πολίτες της Ευρώπης θα μπορούν να μετακινηθούν ελέυθερα εντος των χωρών που είναι κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και σε τρίτες χώρες υπό ορισμένους όρους και προδιαγραφές.

Το όνομα του πιστοποιητικού φέρει την ονομασία « EU Digital COVID Certificate »
και σύμφωνα με πληροφορίες θα φέρει τόσο έντυπο όσο και ψηφιακό χαρακτήρα, με τεχνολογία QR Code ενώ όλα τα πιστοποιητικά θα μπορούν να διαβαστούν μέσω  λογισμικού και προγραμμάτων και να επαληθευτούν για πλαστογραφία καιγνήσια σφραγίδα.

Τα κράτη μέλη θα είναι σε θέση να υποδεχθούν πολίτες άλλων χωρών εντος της ΕΕ που έχουν εμβολιαστεί με δόσεις εμβολίου συγκεκριμένων εταιρειών όπως της Pfizer BioNTech, Moderna, AstraZeneca και Janssen.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης τροποποίησε τις συστάσεις του σχετικά με τον προσωρινό περιορισμό των μη απαραίτητων ταξιδιών πολιτών  που προέρχονται εκτός ΕΕ με προορισμό την ίδια. Το συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησε και κατέληξε πως για να επιτραπούν οι αφίξεις πολιτών με προορισμό την Ευρώπη, η χώρα καταγωγής τους  πλέον 75 κρούσματα COVID-19 ανά 100 χιλιάδες πολίτες και όχι  25 κρούσματα COVID-19 ανά 100 χιλιάδες πολίτες, οδηγία που ίσχυε εως τώρα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα κράτη μέλη προορισμού υποχρεώνουν τους πολίτες άλλων κρατών μελών να φέρουν τα πιστοποιητικά αλλά δεν επιτρέπεται η δημιουργία βάσης δεδομένων σύμφωνα με τους κανονισμούς για την προστασία των προσωπικών δεδομένων ( GDPR ) ενώ ο κατάλογος όσων τα επεξεργάζονται θα είναι δημόσιος.


Ετικέτες