Αρχική | Εργασιακός πόλεμος ο νέος νόμος Χατζηδάκη

Εργασιακός πόλεμος ο νέος νόμος Χατζηδάκη

news-neos-nomos-xatzidaki-working-overtime

Το φαινόμενο της εκμετάλλευσης δεν φαίνεται να σταματά καθώς ο νέος νόμος Χατζηδάκη που ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί, φαίνεται ότι χαίρει άκρας διαστρέβλωσης, με παραθυράκια του νόμου που οι εργοδότες φαίνεται να είναι σε θέση να εκμεταλλεύονται και να χρησιμοποιούν υπερ τους.

Συγκεκριμένα, σε επιχείρηση στις Σέρρες, όταν ο εργοδότης ζήτησε από τους υπαλλήλους του να εργαστούν τις επόμενες ημέρες υπερωριακά, ορισμένοι αρνήθηκαν και βρέθηκαν μπροστά σε μια πρωτοφανή έκπληξη.

Κατά την άρνηση των εργαζομένων, ο εργοδότης έδωσε στους αρνητές της υπερωρίας να υπογράψουν ένα έγγραφο επίπληξης , σύμφωνα με το οποίο από εδώ και στο εξής θα είναι υπάκουοι και θα συμμορφωθούν με τις πολιτικές και τις απαιτήσεις τις εταιρείας.

Το έγγραφο αυτό αποτελεί μια ακραία περίπτωση προειδοποιητικού εκβιασμού με απόλυση σε περίπτωση μη συμμορφωσης με τα θέλω του εργοδότη, ενώ ο δικηγόρος στον οποίο απευθύνθηκαν οι εργαζόμενοι που δέχθηκαν την επίπληξη μίλησε στο epiloges.tv και είπε πως πρόκειται για διαστρέβλωση του νόμου ενώ θα απευθυνθεί τόσο στην επιθεώρηση εργασίας, όσο και στον ίδιο τον υπουργό εργασίας με στόχο να δείξει πώς ο νόμος λειτουργεί ενάντια στους εργαζομένους.

Εδώ παραθέτουμε το βίντεο από το κανάλι του site με όσα ειπώθηκαν και τον υπερασπιστή δικηγόρο των εργαζομένων:

Ετικέτες