Αρχική | Εστίαση: όλες οι αλλαγές από 3 Μαϊου

Εστίαση: όλες οι αλλαγές από 3 Μαϊου

estiash-news-bar-restaurants

Νέα μέτρα σχετικά με τις μετακινήσεις και τη λειτουργία της εστίασης ανακοινώθηκαν οριστικοποιήθηκαν τα οποία θα ισχύουν στις 15 Μαΐου. Συγκεκριμένα εξαιρούνται από το άνοιγμα της εστίασης τα κλαμπ, οι χώροι δεξιώσεων, οι μουσικές σκηνές και τα νυχτερινά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά από Δευτέρα 3 Μαΐου και προβλέπεται η επαναφορά της λειτουργία τους μετά τις 15 Μαΐου, παράλληλα δηλαδή με το άνοιγμα του τουρισμού.

Τα καφέ τα ίντερνετ καφέ τα εστιατόρια τα κυλικεία τα αναψυκτήρια και οι καμπίνες Όπως και τα catering θα λειτουργούν μόνο εάν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους όπου οι πελάτες θα είναι καθήμενοι έως 6 άτομα ανά τραπέζι ενώ σύμφωνα με συγκεκριμένες οδηγίες τα τραπεζοκαθίσματα θα πρέπει να απέχουν από 90 εκατοστά έως 1,80 μέτρα μεταξύ τους.Συγκεκριμένα στα μπαρ επιτρέπεται η τοποθέτηση 2 θέσεων ενώ η επόμενη δυάδα θέσεων θα πρέπει να απέχει 1,5 μέτρο από την προηγούμενη.

Τα εστιατόρια τα αναψυκτήρια τα μπαρ και τα καφέ που βρίσκονται στο εσωτερικούς χώρους ξενοδοχείων θα εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο όσους διαμένουν σε αυτά εφόσον τηρούν πάντα τα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας.

Το ωράριο λειτουργίας των χωρών εστίασης μπορεί να είναι από τις 5:00 το πρωί έως τις 10:45 το βράδυ το αργότερο για το κοινό ενώ όσα καταστήματα προσφέρουν υπηρεσία ντελίβερι μπορούν να λειτουργούν και ύστερα από την ισχύ της απαγόρευσης αποφεύγοντας έτσι την παραμονή πελατών σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων.

Τα έκτακτα μέτρα που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 3 Μαΐου στις 6:00 πρωί έως τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

Ετικέτες