Αρχική | Για 3η ημέρα μαίνεται η φωτιά στην Κορινθία

Για 3η ημέρα μαίνεται η φωτιά στην Κορινθία

News-Fotia-stin-Dytiki-Attiki

Με την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Σχίνο Λουτρακίου δίνουν για τρίτη ημέρα μάχη οι πυροσβεστικές δυνάμεις ώστε να περιορίσουν την φωτιά που έχει εξαπλωθεί στην Δυτική Αττική και την Ανατολική Κορινθία.


Οι ισχυροί άνεμοι ισχύος 5 μποφόρ με κατέυθυνση προς τα Μέγαρα καθιστούν δύσκολο το έργο των πυροσβεστών οι οποίοι καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να περιορίσουν την φωτιά , αφού υπάρχουν πολλές εστίες και οι αναζωπυρώζεις βρίσκονται σε εξέλιξη σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής μας ενημέρωσε πως η πυρκαγιά έχει μεταβεί σε μια χαράδρα στην περιοχή  Χάνι και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να περιοριστεί σε αυτό το σημείο, με την βοήθεια των εναέριων μέσων που θα στηρίζουν τις δυνάμεις των πυροσβεστών και των επίγειων μέσων  μέχρι να δύσει ο ήλιος.

Οι περιοχές που χρήζουν προσοχής και αποτελούν τροχοπέδη στο σχέδιο της Πυροσβεστικής για την αποτελεσματική κατάσβεση της πυρκαγιάς είναι το Αλεποχώρι, το ορεινό σημείο των Γερανίων και η περιοχή Χάνι, ενώ οι αναζωπυρώσεις στο Σχίνο, από όπου ξεκίνησε και η φωτιά δεν αποκλείονται.

Το ξέσπασμα της πυρκαγιάς  προήλθε από καύση ξηρών χόρτων και κλαδιών σε ελαιώνα ενώ στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι, κάτι που πυροδότησε το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, με τεράστιες δασικές εκτάσεις , μεγέθους 30.000 στρεμμάτων να έχουν καεί.

Επίσης στους οικισμούς Βαμβακές έχουν καεί 5 σπίτια, στον οικισμό Μαυρολίμνη πάνω από 5 σπίτια, ενώ τεράστιες υλικές ζημιές έχουν προκληθεί στο ηλεκτρικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής, με καμμένες κολώνες της ΔΕΗ και κομμένα καλώδια, με συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ να βρίσκονται στην περιοχή και να προσπαθούν να αποκταστασήσουν την ηλεκτροδότηση.

Το θετικό νέο είναι πως δεν κινδύνευσε καμία ανθρώπινη ζωή αφού η έγκαιρη αποστολή μηνυμάτων του  112 της πολιτικής προστασίας και η συμβολή της αστυνομίας βοήθησαν στην έγκαιρη και ταχύτατη εκκένωση της περιοχής, ακόμη και περιοχών που δεν κινδυνεύσαν για προληπτικούς λόγους.

Ετικέτες