Αρχική | Ξέσπασμα πυρκαγιάς στο Σχινό Λουτρακίου- εκκένωσαν την περιοχή οι κάτοικοι

Ξέσπασμα πυρκαγιάς στο Σχινό Λουτρακίου- εκκένωσαν την περιοχή οι κάτοικοι

news-fotia-Sxinos-Loutrakiou-ekkenosi-periohis

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου  ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν με δυτική κατεύθυνση και ισχύ 4 μποφόρ έχουν εξαναγκάσει τους κατοίκους 6 οικισμών και 2 μοναστήρια σε εκκένωση.

Συγκεκριμένα οι οικισμοί Αγία Σωτήρα, Βαμβακές, Μαυρολίμνη, Σχίνος, Μάζι, Παρασκευά και τα οι Ιερές Μονές της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Ιωάννη Μακρινού έχουν εκκενωθεί, σύμφωνα με οδηγίες της Πυροσβεστικής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ οι κάτοικοι του Αλεποχωρίου έχουν ξεκινήσει την εκκένωση των κατοικιών για προληπτικούς λόγους, δίχως σχετική εισήγηση.

Ο Αντιστράτηγος και Αρχηγός της Πυροσβεστικής βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης στο σημείο μαζί με κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού για ερευνητικούς λόγους αφού η φωτιά ξέσπασε κάτω από ύποπτες συνθήκες.

Λόγω της πυρκαγιάς έχει σταματήσει η κυκλοφορία οχημάτων στην διασταύρωση του Πόρτο Γερμενό-Ψάθα προς Ψάθα, ο δρόμος στο Αλεποχώρι προς Σχίνο, η επαρχιακή οδός Μεγάρων-Αλεποχωρίου, στον κόμβο Μεγάρων Αλεποχωρίου προς Αλεποχώρι και ο δρόμος της οδού Χρυσάνθεμων στην περιοχή Δελφίνια  με κατεύθυνση τον οικισμό Μάζι.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μεγάλη μάχη από εχθές το βράδυ ενώ στην περιοχή πλέον υπάρχουν, ύστερα από τις σημερινές πρωινές ενισχύσεις , 182 πυροσβέστες μαζί και εθελοντές του σώματος πυροσβεστικής, 62 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, 9 αεροσκάφη PZL, 8 αεροσκάφη Canadair, ένα ελικόπτερο CHINOOK, δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος ενώ στην επιχείρηση έχουν ενωθεί και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καεί 3 σπίτια στην περιοχή Βαμβακιές,στην περιοχή του Σχίνου όπου και ξεκίνησε η πυρκαγιά ενώ δεν έχει τεθεί σε κίνδυνο κανένας κάτοικος που οφείλεται στην εγκαίρη προειδοποίηση και δράση της Πυροσβεστικής για εκκένωση. 

Ετικέτες