Αρχική | Λειτουργείες και μετακινήσεις από σήμερα εως την ημέρα του Πάσχα.

Λειτουργείες και μετακινήσεις από σήμερα εως την ημέρα του Πάσχα.

Pasxa-News-Megali-Paraskevi-metakiniseis

Με διπλή μάσκα θα μπορούν να περιφέρονται οι θρησκευόμενοι εντός και εκτός των χώρων θρησκευτικής λατρείας κατά τη διάρκεια όλων των θείων λειτουργιών έως την Κυριακή του Πάσχα, ενώ οι αποστάσεις που θα πρέπει να τηρούν η πίστη στους εσωτερικούς χώρους των εκκλησιών είναι ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά μέτρα και 10 τετραγωνικά μέτρα όσον αφορά τους εξωτερικούς χώρους.

Χωρίς πομπή πιστών θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου σήμερα Μεγάλη Παρασκευή και μόνο στους εξωτερικούς χώρους των εκκλησιών, ενώ το Μεγάλο Σάββατο η Αναγγελία του “Χριστός Ανέστη” θα γίνει 21:00 βράδυ αντί τις 00:00 τα μεσάνυχτα με την παρουσία των πιστών σε εξωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες, στο πασχαλινό τραπέζι θα επιτρέπονται έως δύο οικογένειες με 9 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και έως 12 άτομα για εξωτερικούς χώρους, με την προϋπόθεση βέβαια ότι έχουν παρθεί όλα τα μέτρα προστασίας για την τήρηση κανόνων υγιεινής και με την επιτυχή διεξαγωγή self test.

Τέλος, το ωράριο μετακινήσεων αλλάζει και θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις έως τις 22:00 αντί για 21 το βράδυ με την αποστολή με κωδικό 6 του απαραίτητου SMS στο 13033, το οποίο και θα ισχύει έως τη Δευτέρα στις 5:00 ώρα το πρωί.

Ετικέτες