Αρχική | Νέα ρατσιστική επίθεση σε λεωφορείο στην λεωφόρο Αλεξάνδρας

Νέα ρατσιστική επίθεση σε λεωφορείο στην λεωφόρο Αλεξάνδρας

news-ratsistiki-epithsi-apo-odigo-leoforeiou-se-metanasti

Πληθαίνουν οι ρατσιστικές επιθέσεις μέσα στα λεωφορεία καθώς σε δρομολόγιο λεωφορείο επί της οδού Αλεξάνδρας, ο οδηγός σταμάτησε το δρομολόγιο με σκοπό να κατεβάσει άτομο το οποίο κουβαλούσε πολλές τσάντες και εμπόδιζε τους συνεπιβάτες του λεωφορείου.

Συγκεκριμένα, ο οδηγός βρίζει τον αφρικανικής καταγωγής επιβάτη και αφού σταμάτησε το λεωφορείο, κατέβηκε και με έντονο ύφος και τόνο φωνής, ζητούσε από τον επιβάτη να κατέβει από το λεωφορείο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία προήλθε από τον ίδιο ενώ κανένας επιβάτης δεν είχε παραπονεθεί για την πραμάτεια του ανθρώπου.

Ο οδηγός κατέβηκε από το λεωφορείο και προσπαθούσε να κατεβάσει τον άνθρωπο ενώ συνάντησε θύελλα αντιδράσεων από τους επιβαίνοντες οι οποίοι υποστήριξαν τον άνθρωπο και λέγοντας πως είναι ντροπή του οδηγού.

Ο οδηγός του λεωφορείου, με την δικαιολογία ότι παρεμποδίζουν με την πραμάτεια τους την ομαλή λειτουργεία του δρομολογίου και πως προκαλείται συνωστισμός, φαίνεται να αγνοεί πως τα μειωμένα δρομολόγια είναι αυτά που προκαλούν συνωστισμό, κάτι που οι επιβαίνοντες φαίνεται πως γνώριζαν καλύτερα.

Όλοι οι επιβάτες υποστήριξαν τον αφρικανικής καταγωγής άνδρα, ενώ καλούσαν τον οδηγό να κάνει την δουλειά του, να συνεχίσει το δρομολόγιό του.

Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει παραμελήσει ένα μείζον ζήτημα καθώς τα δρομολόγια χρειάζονται ενίσχυση με στόλο λεωφορείων και οδηγών, ειδικά αυτή την περίοδο της πανδημίας, αφού τα μειωμένα και ελλιπή δρομολόγια προκαλούν συνωστισμό και αφήνουν τους επιβαίνοντες εκτεθειμένους στην πανδημία.

Παρακάτω σας παραθέτουμε βίντεο ντοκουμέντο από την σελίδα “Μένουμε Ενεργοί
με λεπτομέρειες από το περιστατικό.

Ετικέτες