Αρχική | Νέο στέλεχος κορωνοϊού: “Αθηναϊκή μετάλλαξη”

Νέο στέλεχος κορωνοϊού: “Αθηναϊκή μετάλλαξη”

news-new-covid-strain-Athens-crowd

Νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού εντόπισαν επιδημιολόγοι στο κέντρο της Αθήνας ενώ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς φαίνεται πως το νέο στέλεχος έχει πολύ γρήγορο ρυθμό μετάδοσης.

Ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαριγιάννης μίλησε στο ραδιόφωνο του Real FM της Θεσσαλονίκης την Δευτέρα και ήταν εμφανέστατα προβληματισμένος , χαρακτηρίζοντας το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού «Αθηναϊκή μετάλλαξη» καθώς αυτό το στέλεχος εμφανίζεται σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και περιοχές της Αθήνας.

Προειδοποίησε για την μετάδοση του κορωνοϊού και των νέων στελεχών του και είπε πως εάν δεν προσέξουμε και δεν τηρήσουμε τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς μετά το άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων και του τουρισμού, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να γυρίσουμε πίσω στε προηγούμενους αριθμούς κρουσμάτων, ενώ αν τηρηθούν όλα τα μέτρα, αναμένεται πραγματική και αισθητή πτώση των κρουσμάτων μετά της 2-3 Ιουνίου.

Τόνισε πως θα πρέπει να τηρηθούν με ευλάβεια τα μέτρα πρόληψης κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού και θα πρέπει να πάρουμε στοχευμένα μέτρα άμεσα, ενώ έκανε πρόταση για στοχευμένο άμεσο εμβολιασμό συγκεκριμένων κοινωνικοοικονομικών ομάδων που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας με στόχο την «διακοπή» της αλυσίδας της διασποράς.

Επίσης, αποφάνθηκε με αρνητικό τρόπο για το όριο των 100 ατόμων στις δεξιώσεις ενώ στους κλειστούς χώρους θα πρέπει να γίνει χρήση συσκευών απολύμανσης του αέρα, καθώς η παραμονή σε κλειστό χώρο πάνω από μιαμιση ώρα με συνωστισμό είναι από τους πιο διαδεδομένους τρόπους μετάδοσης του κορωνοϊού.


Ετικέτες