Αρχική | Πότε θα μπούμε στην κανονικότητα; Άρση Μέτρων και διακοπή αποστολής SMS

Πότε θα μπούμε στην κανονικότητα; Άρση Μέτρων και διακοπή αποστολής SMS

News-Greece-lockdown-sms13033

Σήμερα γίνονται οι συνεδριάσεις σχετικά με την λήψη των αποφάσεων για το άνοιγμα του lockdown ενώ η απόφαση φαίνεται ότι θα οριστικοποιηθεί πριν το Πάσχα.Οι συζητήσεις που γίνονται φαίνεται να οδηγούν στην άρση του lockdown και στην επαναφορά μιας σχετικής κανονικότητας ενώ παράλληλα φαίνεται πως μέλλει να δωθεί και απάντηση σχετικά με τις μετακινήσεις με την άρση της απαγόρευσης.

Υπάρχουν όμως αναπάντητα ζητήματα σχετικά με την ορθή λειτουργία των μπαρ-καφέ που μέχρι στιγμής αποκλείονται από την απαγόρευση ,καθώς επίσης και με τους παιδικούς σταθμούς που μέχρι στιγμής δεν συμπεριλαμβάνονται στην ομαλή λειτουργία όπως οι υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες.

Καθώς το Πάσχα πλησιάζει και από τη Μεγάλη Πέμπτη ο κόσμος φαίνεται πως θα είναι σε εορταστική διάθεση, η επιτροπή πιέζεται χρονικά για τις σχετικές ανακοινώσεις ώστε ο κόσμος να είναι έγκυρα ενημερωμένος για τις αλλαγές.

Όπως φαίνεται η κυβέρνηση έχει στόχο την κατάργηση αποστολής sms στο 13033 την ημέρα δηλαδή που θα ανοίξει η εστίαση καθώς και οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Όμως, δεν λείπουν οι αντιθέσεις ανάμεσα στους κυβερνητικούς αντιπροσώπους αφού ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης θέλει να αφήσει ένα μεγαλύτερο περιθώριο, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου,σχετικά με τις τροποποιήσεις των νέων μέτρων σχετικά με την κατάργηση ή όχι της αποστολής sms για τις μετακινήσεις.

Το πρόβλημα έγκειται στην μη λειτουργικότητα του sms, εφόσον θα μπορεί ο οποιοσδήποτε να πηγαίνει σε χώρους εστίασης όπως καφέ και μπαρ και εστιατόρια, ενώ παράλληλα η αποστολή sms πλέον δείχνει ανούσια, αφού η ψυχική κόπωση των πολιτών σχετικά με την παρατεταμένη απαγόρευση και το lockdown τους οδηγεί στην παράλειψη αποστολής sms για τις μετακινήσεις τους.

Μένει να ακολουθήσουν σχετικές αλλαγές για την ορθή λειτουργία των κλαμπ, των καφέ-μπαρ και των νυχτερινών κέντρων αφού μέχρι στιγμής δεν έχουν υπεξαιρεθεί από την απαγόρευση λειτουργίας. Εν τω μεταξύ οι επιχειρηματίες ζητούν την παράταση των μετακινήσεων έως τις 12:00 το βράδυ το αντί τις 11:00 το βράδυ ώστε να μπορούν να λειτουργούν σε ένα σωστό και ορθό επίπεδο τα νυχτερινά μαγαζιά τους.

 Φαίνεται λοιπόν ότι θα ακολουθήσει άμεσα η αντικατάσταση της κανονικότητας της λειτουργείας των καταστημάτων εστίασης, με τις σχετικές βέβαια τροποποιήσεις, όπως η λειτουργία τους μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Ετικέτες