Αρχική | Νηστίσιμη μακαρονάδα ρατατούι από τον Άκη Πετρετζίκη

Νηστίσιμη μακαρονάδα ρατατούι από τον Άκη Πετρετζίκη

Makaronada-Nistisimi-Ratatouille-Akis-Petretzikis

Ακόμα ένα καταπληκτικό και ευφάνταστο πιάτο έρχεται να προστεθεί στις δύσκολες μέρες της νηστείας, αφού το κύριο ζήτημα είναι το αίσθημα της πείνας κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Τη λύση έρχεται να μας δώσει με μία συνταγή ο Άκης Πετρετζίκης, μία νηστίσιμη μακαρονάδα με ρατατούι. Είναι ένα ευφάνταστο πιάτο με ένα μείγμα της σάλτσας ζυμαρικών μπαχαρικών και λαχανικών που πέραν της νοστιμιάς αφήνει και ένα αίσθημα κορεσμού για πολλές ώρες δίχως να φουσκώνει και να προκαλεί δυσπεψία.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τα συστατικά καθώς και την εκτέλεση συνταγής από το site του Άκη Πετρετζίκη:


“Συστατικά:

-1 μελιτζάνα                                                                                     

-1 καρότο

-1/2 πιπεριά πράσινη

-1/2 πιπεριά κίτρινη

-1/2 πιπεριά κόκκινη

-2 στικ σέλερι

-1 κρεμμύδι

-1 πράσο

-2 σκ. σκόρδο

-4 κ.σ. ελαιόλαδο

-1 κ.σ. θυμάρι

-αλάτι

-πιπέρι

-1-2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

50 γρ. κρασί κόκκινο

500 γρ. ντομάτα κονκασέ

400 γρ. νερό

400 γρ. σπαγγέτι, με καρότο

1 κ.σ. βασιλικό”

Και για την εκτέλεση:

Τοποθετούμε αν τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κυβάκια και τις βάζουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για 4-5 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Κόβουμε το καρότο και τις πιπεριές σε κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Κόβουμε το σέλερι, το κρεμμύδι, το πράσο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να μαλακώσουν.

Κόβουμε το σκόρδο σε φέτες και το βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε όλα τα λαχανικά στο τηγάνι, προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τη ντομάτα, το νερό και ανακατεύουμε.

Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 12-15 λεπτά, να εξατμιστεί η υγρασία και να δέσει η σάλτσα.

Παράλληλα σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, τα σπαγγέτι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σουρώνουμε και μεταφέρουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Βάζουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με βασιλικό, ελαιόλαδο, πεκορίνο και πιπέρι.”

Για περαιτέρω διευκρινίσεις όσο αναφορά την εκτέλεση αλλά και για προτάσεις σερβιρίσματος, μπορείτε να μπείτε στο youtube και να δείτε την εκτέλεση της συνταγής απο τον ίδιο τον Άκη Πετρετζίκη.

Ετικέτες

Αφήστε Μια Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>