Αρχική | Οι Βρετανοί ζητούν το πράσινο φως για ταξίδια προς την Ελλάδα

Οι Βρετανοί ζητούν το πράσινο φως για ταξίδια προς την Ελλάδα

travel-Great-Britain-asks-to-travel-in-Europe

Έντονες αντιδράσεις έχουν οι Βρετανοί σχετικά με τον αποκλεισμό της Ελλάδας από την πράσινη λίστα της βρετανικής κυβέρνησης, που σχετίζεται με τους ασφαλής τουριστικούς προορισμούς για το 2021.

Μετά την άρση της απαγόρευσης η Βρετανία είναι έτοιμη για ταξίδια προς διεθνής προορισμούς, όμως η κυβέρνηση έχει δώσει σαφείς και συγκεκριμένες εντολές σχετικά με τις χώρες που είναι ασφαλείς σαν προορισμοί, ενώ 12 μόνο χώρες ανήκουν στην πράσινη λίστα σύμφωνα με τους επιδημιολόγους και τους κρατικούς φορείς.

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να αποκλείσει δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό στους πολίτες της χώρας και οι υπέυθυνοι των αεροδρομίων και δημοφιλών αερογραμμών όπως η British Airways ζητούν να ενταχθούν αυτές οι χώρες όπως επίσης και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Αντίθετη και αμετάκλητη γνώμη έχει ο υπουργός υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Ματ Χανκοκ καθώς οι χώρες που έχουν αποκλειστεί δεν έχουν εμβολιαστεί σε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού τους, καθιστώντας τες ευάλωτες στις ινδικές μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Μέχρι στιγμής οι περισσότερες κρατήσεις που έχουν γίνει για τουριστικές αποδράσεις αφορούν την Πορτογαλία σε ποσοστό 75% ενώ το Ισραήλ, σύμφωνα με τις τελευταίες εχθροπραξίες, δείχνει να χάνει δημοτικότητα καθώς οι βρετανοί τουρίστες δεν θα μπορούν να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας εν καιρώ πολέμου με βομβαρδισμούς και ανατινάξεις.

Πάντως, σύμφωνα με δημοσιεύματα του BBC οι Βρετανοί φαίνεται ότι θα αγνοήσουν τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησής τους και θα ταξιδέψουν σε δημοφιλείς και περιζήτητους προορισμούς αυτό το καλοκαίρι όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα, αγνοώντας την 10ημερη καραντίνα που πρέπει να παραμείνουν στην χώρα υποδοχής, πριν την επιστροφή στην πατρίδα τους.

Ετικέτες