Αρχική | Παραιτήθηκε ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ Γιάννης Γιαννάκη

Παραιτήθηκε ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ Γιάννης Γιαννάκη

News-Eidiseis-Giannis-Giannaki-Paraitisi-Plastografisi-Ptyhiou

Την παραίτηση του υπέβαλλε προς τον Αρχηγό της Δημοκρατίας ο Επίτροπος  Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Γιάννης Γιαννάκης ύστερα από ανώνυμη καταγγελία προς τις Αρχές για πλαστογράφηση εγγράφων.

Συγκεκριμένα ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας υπέβαλλε καταγγελία στον Αρχηγό της Αστυνομίας της Κύπρου μέσω της οποίας ζητούσε να εξεταστεί η πιθανότητα διάπραξης ποινικών αδικημάτων από τον Επίτροπο Εθελοντισμού Γιάννη Γιαννάκη.

Ο ίδιος φαίνεται να πλαστογράφησε το απολυτήριο Λυκείου καθώς και το πτυχίο πανεπιστημίου του που ουδέποτε απέκτησε ενώ δήλωνε πως κατείχε τα απαραίτητα προσόντα με πτυχίο της Πολιτικής Μηχανικής. Τα πλαστογραφημένα έγγραφα τα χρησιμοποίησε για να προσληφθεί παράνομα στον Οργανισμό Νεολαίας.

Αρχικά προσλήφθηκε το 1996 στον Οργανισμό της Νεολαίαςκαι μονιμοποιήθηκε το 2007 ενώ από την 1η Ιανουαρίου του 2008 ανέλαβε την θέση του Λειτουργού της Νεολαίας και στης 20 Μαϊου του 20213 διορίστηκε Επίτροπος Εθελοντισμού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , Νίκο Αναστασιάδη.

Η παραίτηση του Επίτροπου Εθελοντισμού που σύμφωνα με πληροφορίες έγινε εχθές, έγινε δεκτή αφού τα επίσημα στοιχεία οδηγούν στην παραποίηση στοιχείων και εγγράφων ενώ λαμβάνουν χώρα περαιτέρω έρευνες για την εύρεση και άλλων πιθανών ποινικών αδικημάτων που μπορεί να έχει διαπράξει ο πρώ

Ετικέτες