Αρχική | Παραλία Θυμάρι_ μια μυστική παραλία της Αττικής

Παραλία Θυμάρι_ μια μυστική παραλία της Αττικής

travel-paralia-Thymari-Attikis

Περνώντας την οδό την Βουλιαγμένης και παράλληλα της παραλιακής οδού μπορεί κανείς να βρεθεί μπροστά σε μια έκπληξη, σε μια όχι τόσο πολυσύχναστη αλλά εξίσου αξιοζήλετη παραλία, στον οικισμό Θυμάρι της Αττικής.

Αυτή η παραλία είναι ένα θαύμα της φύσης, με καταγάλανα νερά που σε προκαλούν να βουτήξεις και να δροσιστείς μέσα στις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού ενώ το γεγονός ότι δεν υπάρχει μεγάλος συνωστισμός κόσμου δίνει την ευκαιρία σε όποιον επιθυμεί να βρεθεί σε μια αμμουδιά δίχως πολυκοσμία, με καθαρά νερά, χωρίς σκουπίδια.

Το γεγονός ότι η παραλία αυτή δεν μαζεύει πολύ κόσμο έχει ένα ακόμη θετικό, αφού η αποφυγή του πλήθους είναι ένας τρόπος προστασίας κατά του κορονοϊού ενώ είναι πολύ δύσκολο να ληφθούν μέτρα προστασίας κατά την διάρκεια του μπάνιου. Δεν νομίζω ότι είναι εφικτό να κάνει κανείς μπάνιο φορώντας μάσκα προστασίας ή να κάνει ηλιοθεραπεία στην παραλία με το θερμόμετρο να βαράει κόκκινα ;  

Έπειτα από το μπάνιο του μπορεί κάποιος να γυρίσει λίγο πιο πίσω και να απολάυσει τον  οικισμό Παλαιά Φώκαια , ένα παραθαλλάσιο,ειδυλλιακό μέτωπο με θέα τον ναό του Ποσειδώνα, ενώ το μικρό λιμάνι με τα γραφικά μαγαζία και εστιατόρια έχουν τον χαρακτήρα περίφημων νησιών.

Ένας λοιπόν επίγειος παράδεισος εντός της Αττικής και λίγο πιο έξω από την Αθήνα είναι εκεί και περιμένει να τον ανακαλύψουμε.

Ετικέτες