Αρχική | Πέθανε ο El Risitas με το ξεκαρδιστικό γέλιο

Πέθανε ο El Risitas με το ξεκαρδιστικό γέλιο

showbiz-lifestyle-el-risitas

Στις 28/4 πέθανε ο γνωστός ισπανός κωμικός  Juan Joya Borja, σε ηλικία 65 ετών λόγω επιπλοκών όσο αναφορά την υγεία του.

Το όνομα μπορεί να μη θυμίζει κάτι γιατί γνωστό στο διαδίκτυο ήταν με το ψευδώνυμο «El Risitas»  που στα Ισπανικά σημαίνει “ο Ισπανός που γελάει” και σίγουρα οι περισσότεροι έχουμε πετύχει ένα βίντεο στο διαδίκτυο με το χαρακτηριστικό του γέλιο. Το γέλιο του ισπανού κωμικού έμελλε να γίνει η μεγάλη του επιτυχία ενώ πάρα πολλές διασκευές με τραγελαφικές καταστάσεις έχουν δημιουργηθεί σε σε πάρα πολλές γλώσσες ανά τον κόσμο.

Η επιτυχία του οφείλεται στην ισπανική εκπομπή “Ratones Coloraos” του δημοσιογράφου και οικοδεσπότη “Χεσούς Κιντέρο”, όπου ήταν καλεσμένος το 2007 και εξηγούσε πως σαν βοηθός μάγειρα σε εστιατόριο χωρίς εμπειρία, έχασε περίπου 20 τηγάνια τύπου “παέγιας” όταν τα άφησε κοντά στην θάλασσα, αφού την επόμενη μέρα που πήγε να τα περισυλλέξει, είχε σηκωθεί η παλίρροια και είχαν εξαφανιστεί, αφήνοντας μόνο ένα.
news-death-el-risitas-the-web-star

Η ελλιπής οδοντοστοιχία του καλεσμένου σε συνδυασμό με το χαρακτηριστικό και απίστευτα μεταδοτικό γέλιο είχε ως αποτέλεσμα ο οικοδεσπότης δημοσιογράφος και το κοινό να ξεσπούν σε γέλιο και οι ίδιοι.

Ύστερα από αυτή την εκπομπή ο “Ελ Ρισίτας ” έγινε viral σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ το 2014 που το συγκεκριμένο βίντεο ξαναχτύπησε στο youtube, άρχισαν να γίνονται memes με τον ίδιο, βίντεο παρωδίες με άσχετους υπότιτλους που διακωμωδούσαν δίαφορες καταστάσεις και κυρίως πολιτική, όπως για παράδειγμα στα ελληνικά «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2014», ακόμη και remix σε διάφορα τραγούδια.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο «Ελ Ρισίτας» μπορεί να πέθανε, όμως το γέλιο και το υλικό που εξακολουθεί να μας χαρίζει ακόμη και σήμερα θα μείνουν αξέχαστα και χαραγμένα στις καρδιές και τις ψυχές των ανθρώπων.

Ετικέτες