Αρχική | Το AFP μπαίνει στον αγώνα ενάντια στα fake news του Facebook

Το AFP μπαίνει στον αγώνα ενάντια στα fake news του Facebook

news-AFP-joins-facebook-fact-checking-in-Greece

Το AFP (Agence France Presse=Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων) εισέρχεται στον αγώνα για την αντιμετώπιση των fake news στο Facebook.

Συγκεκριμένα, το Facebook έχει συνεργαστεί με το AFP για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και της διασποράς των fake news σε 18 χώρες ενώ πλέον θέτει ως στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου και στην ελληνική γλώσσα ενώ θα πρέπει να αναφερθεί πως το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι πιστοποιημένος φορέας του Διεθνούς Δικτύου Ελέγχου Γεγονότων.

Μάλιστα η Sophie Eyears που είναι η Υπέυθυνη Ανάπτυξης Στρατηγικών Συνεργατών του Facebook δήλωσε πως είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως καλωσορίζει το AFP ως συνεργάτη για τον έλεγχο γεγονότων σε Κύπρο και Ελλάδα.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αποτελείται από έμπειρους και κορυφαίους δημοσιογράφους  σε όλο τον κόσμο και η συμβολή του θα είναι απαραίτητη και ιδιαίτερα σημαντική για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στην ελληνική γλώσσα.

Το Facebook ωστόσο δεν σταματά την συνεργασία του με τα Ellinika Hoaxes, τα οποία δραστηριοποιούνται στον χώρο του fact checking εδώ και πολλά χρόνια ενώ από τις 3 Μαίου 2019 το Facebook επέλεξε την συγκεκριμένη ομάδα ως επίσημο φορέα ελέγχου πληροφοριών κατά της καταπολέμησης των ψευδών ειδήσεων και γεγονότων.

Η Υπεύθυνη Ανάπτυξης Στρατηγικών Συνεργατών του Facebook αναφέρθηκε στην στρατηγική αντιμετώπισης της διάδοσης ψευδών ειδήσεων και πληροφοριών με τρεις διαφορετικούς τρόπους.

1) Με την αφαίρεση περιεχομένου που παραβαίνει τους όρους χρήσης των πλατφόρμων Facebook και Instagram καθώς και τις πολιτικές σχετικά με τις διαφημίσεις.

2) Μείωση της διάδοσης ψευδών ειδήσεων και πληροφοριών και ψευδούς περιεχομένου

3) Ενημέρωση του κοινού σχετικά με την το περιεχόμενο το οποίο προσλαμβάνει και σχετικά με τις δημοσιευμένες αναρτήσεις.

Η στρατηγική αυτή έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντική για την αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων και της παραπληροφόρησης σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του COVID – 19, με θέματα υγείας και της διασποράς του κορονοϊού. Επίσης έχει αποδειχθεί πώς όταν τοποθετείται μια ετικέτα με προειδοποιητικό σήμα μη έγκυρης πληροφορίας ή είδησης το μεγαλύτερο ποσοστό του κοινού δεν μπαίνουν στο σύνδεσμο του περιεχομένου, αποτρέποντας την παραπληροφόρηση και την διάδοση ψευδούς και παραπλανητικού περιεχομένου, πληροφοριών και ειδήσεων.

Ετικέτες

1 Σχόλιο

  1. Thanks for your blog, nice to read. Do not stop.

Αφήστε Μια Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>